Zwiep, daar gaat de octopus de lucht in

Daar zwem je dan op op je gemakje in de oceaan, als plots een dolfijn opdaagt die een speelkameraadje zoek. Het overkwam deze octopus in de nabijheid van Australië. Als een echte speelbal begon de dolfijn te dollen met het dier. Onderzoekster Krista Nicholson zag het gebeuren en maakte er een paar opmerkelijke foto’s van.

Nicholson, die werkt voor het Mandurah Dolphin Research Project, op nieuwswebsite WA Today: "Zulke octopus-worpen, die zijn uiterst zeldzaam om op beeld vast te leggen. Ik bestudeer nu toch al een 6-tal jaren inktvissen, maar ik heb nog nooit een dolfijn zo lang met eentje zien spelen. Het is een heus spektakel om dat te zien. De dolfijn smijt de octopus in de lucht, wacht enkele momenten, en daar is hij opnieuw om hem door de lucht te doen vliegen."

"Er is discussie of de dolfijnen wel echt aan het spelen zijn op zo’n moment, omdat zo’n dingen niet uitvoerig bestudeerd worden. Maar deze dolfijn zag er vrij blij uit, dus mogen we dat toch wel veronderstellen."

Of de octopus het spelletje van de dolfijn zo leuk vond, is minder duidelijk.

lees ook