81 mensen geëvacueerd uit appartements­gebouw in Gent

Vannacht zijn 81 mensen geëvacueerd uit een appartementsgebouw van twintig verdiepingen aan de Watersportbaan in Gent. In een appartement op de negende verdieping was brand ontstaan. Vier mensen werden met lichte rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand ontstond iets voor middernacht. Het vuur woedde hevig, maar kon beperkt blijven tot het ene appartement. Er was heel veel rookontwikkeling en de brandweer en politie besloten om 81 mensen te evacueren. Vier mensen werden met lichte rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis.

In het appartement waar de brand woedde, woonde een alleenstaande vrouw. Om twee uur 's nachts kon bijna iedereen terug naar zijn appartement. Drie appartementen zijn onbewoonbaar verklaard, maar die mensen konden terecht bij familieleden. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar het is al wel zeker dat het een accidentele brand was.