"De drie wijzen" houden reünietournee in culturele centra

"De drie wijzen", het legendarische panelprogramma, komt binnenkort terug tot leven in het theater. Walter Grootaers, Gerty Christoffels en Jacques Vermeire, het voormalige gouden trio van het programma, trekken met een reünietournee langs de culturele centra. Dat vertelden ze in "Van Gils & Gasten".

"De drie wijzen" wordt wel eens "de moeder aller panelshows op de Vlaamse televisie" genoemd. Het populaire programma liep 11 seizoenen, van 1989 tot en met 1999. "De drie wijzen" werd opgenomen in het Amerikaans Theater in Brussel, en verschillende culturele centra. "Mensen wilden betalen om ons aan het werk te zien, uniek in die tijd", vertelt Jacques Vermeire.

Volgens datzelfde principe trekken Grootaers, Christoffels en Vermeire vanaf het najaar opnieuw naar de culturele centra. "Toen we elkaar na jaren terugzagen, kwam het gehakketak tussen ons meteen terug", pikt Christoffels in. "Ik probeerde iets te zeggen, maar ik kreeg weinig gezegd, net als vroeger."

Op zaterdag 12 maart is  "De drie wijzen" voor het eerst opnieuw te zien in Lier, thuishaven van Walter Grootaers. "Er werd me gevraagd of we geen zin hadden in een reünie. Om over het programma te komen vertellen, en misschien een spelletje te spelen. Ik zag dat eerst niet zitten, om het op die manier te doen voor een publiek.  Maar één etentje met ons drie later hadden we al materiaal genoeg."

Wat begon als een eenmalige reünie, is uitgegroeid tot een tournee met 20 voorstellingen. "Die ene show was in een mum van tijd uitverkocht", vertelt voormalig presentator Kurt Van Eeghem. "De vraag was zo groot dat we het grootser wilden doen." "Ik mis die ordinaire vrolijkheid vandaag op televisie", aldus Christoffels. "We moeten dit niet doen, en daarom werkt het."

De première is op zaterdag 24 september in Antwerpen. Meer informatie over de voorstellingen staat verzameld op een speciale website.

"Niemand kan niks zeggen zoals Gerty Christoffels"