"Ik ben nu wel maar mooi fotomodel"

"Soms wordt het me te veel en wil ik eigenlijk gewoon mezelf zijn." Een klein half jaar geleden vond Konrad Annerud het feit dat hij op de jonge versie van Leonardo DiCaprio leek nog "vermoeiend". Ook al vond hij het toen niet altijd even leuk, intussen omarmt hij de voordelen van "een bijna perfecte kopie" te zijn van de bejubelde Oscarwinnaar. Het Amerikaanse luxe-warenhuis Barneys New York huurde hem zopas in om de lentecollectie van modemerk Ralph Lauren aan het publiek voor te stellen. New York lijkt nu aan zijn voeten te liggen, terwijl hij enkele maanden geleden nog opdiende in een Zweedse bar.

"Na toevallige publicatie over de gelijkenis in een eerste krant, begon mijn telefoon te rinkelen en bleef die rinkelen. Men belde ook mijn moeder, familieleden en vrienden op, zodat ik het gevoel kreeg van: "Wow, dit groeit hier boven mijn hoofd." Maar uiteindelijk heb ik toch wel de voordelen van die gelijkenis ingezien", aldus de 21-jarige Zweed in een interview op de Barneys-website.

"Ze mogen zeggen wat ze willen en me blijven vergelijken met DiCaprio. Naar de maan met hen. Ik zit hier nu toch maar mooi een model in New York te wezen."

Niet dat zijn grote idool DiCaprio is, nee, dat is nog altijd Michael Jackson: "Voor mij is hij Jezus. Ik heb zelfs een tatoeage van hem op mijn arm. Die arm zal vervolledigd worden op basis van een "Smooth criminal"-thema." Annerud hoopt alvast dat hij door zijn modellenwerk een muziekcarrière kan uitbouwen. Hij speelde tot voor kort in een lokaal muziekgroepje.

lees ook