Captain Ed Hocken uit "The naked gun" overleden

De Amerikaanse acteur George Kennedy, bekend van de "The naked gun"- en "Airport"-films, is overleden. Hij werd 91 jaar. Kennedy stierf zondag thuis in Boise, Idaho, bevestigde zijn kleinzoon aan CNN.

George Kennedy is geen bekende naam, maar wel een bekend gezicht in heel wat Amerikaanse films. Hij speelde vaak de rol van agent of soldaat. Hij won ook een Oscar voor beste mannelijke bijrol in de film "Cool Hand Luke".

Als jongeman vocht Kennedy in de Tweede Wereldoorlog en ook daarna diende hij nog zestien jaar in het Amerikaanse leger. Zijn acteercarrière begon in de jaren 1950. Hij speelde onder meer in de films "Charade" met Audrey Hepburn en "The Flight of the Phoenix" met James Stewart.

Zijn doorbraak kwam in 1967 met "Cool Hand Luke". Daarna had hij nog rollen in de series "The love boat" en "Dallas". In die laatste reeks was hij een corrupte olietycoon. Misschien nog bekender was zijn rol van captain Ed Hocken in "The naked gun". Alles samen speelde hij in meer dan 180 films en series. Hij acteerde tot hij in de tachtig was. Zijn laatste rol was in "The gambler" uit 2014.