Hond met beugel verovert het internet

Zes maanden is hond Wesley intussen, maar hij kampt met een serieus tandenprobleem. En dus besloot zijn baasje, Molly Moore uit Spring Lake, Michigan, dat er dringend iets moest gedaan worden. Haar vader Jim, die dierenarts is, besloot om de jonge hond van een heuse beugel te voorzien. Op enkele dagen tijd werden foto’s daarvan op Facebook bijna 300.000 keer gedeeld en werd bijna 100.000 keer een reactie toegevoegd. "Want we wilden er als kind toch allemaal zo lief uitgezien hebben met een beugel", aldus Buzzfeed Animals.

Molly: "Op het moment dat hij tanden begon te krijgen, merkten we dat dat helemaal verkeerd ging. Gevolg was dat hij zijn muil niet meer volledig dicht kreeg. Hij werd ook minder speels en verloor gewicht. We maakten ons snel zorgen."

"We moesten dus iets doen om zijn pijn te verminderen, zodat hij weer blij door het leven kon gaan. Mijn papa kwam dan met het idee van een hondenbeugel, iets wat vrij uniek is."

"Toch is het iets wat soms nodig is om de pijn van een dier te verlichten. Ik installeer die dus niet om een hond er mooier te doen uitzien. Ik pas de techniek bij dieren hooguit een 4-tal keer per jaar toe", aldus papa Jim.

Molly: "Velen denken dat we hem die beugel gegeven hebben, zodat andere honden hem niet zouden pesten op de speelplaats. Maar er was wel degelijk een serieuze medische reden. Hij zal de beugel slechts een paar weken moeten dragen."

"Hij ziet er nu zo lief uit. Zoals ik met een beugel toen ik 12 was."

lees ook