Noord-Korea neemt niet langer deel aan Mensenrechtenraad VN

Noord-Korea heeft beslist niet meer deel te nemen aan de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. Dat heeft de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken, Ri Su Yong, in Genève verklaard. Noord-Korea verwijt de Raad dat hij politiek gemotiveerd is.
De Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken, Ri Su Yong,

"We nemen niet meer deel aan internationale zittingen die de mensenrechtensituatie in de Democratische Volksrepubliek Korea (Noord-Korea) aangrijpen voor zuiver politieke aanvallen", zei de minister op de jaarlijkse zitting van de Mensenrechtenraad.

Alle resoluties tegen Noord-Korea die op de zittingen van de raad worden goedgekeurd, "zijn slechts bewijzen van partijdigheid", voegde hij eraan toe. "We zullen er nooit door gebonden zijn."

De speciale VN-rapporteur voor de mensenrechten in Noord-Korea, Marzuki Darusman, stelt op 14 maart een rapport voor waarin hij de Mensenrechtenraad vraagt de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un en andere leiders van 's wereld meest gesloten land te waarschuwen dat ze verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor misdaden tegen de mensheid.