Opera Vlaanderen maakt kans op International Opera Awards

Opera Vlaanderen is vier keer genomineerd voor de International Opera Awards. In de hoofdcategorieën zijn het Koor Opera Vlaanderen en de productie "La juive" genomineerd. Ook in de nevencategorieën worden artiesten genomineerd die het voorbije jaar hebben samengewerkt met Opera Vlaanderen, zo meldt het cultuurhuis in een persbericht.
Een beeld uit "La juive"

Bij de International Opera Awards - ofwel de "Toscars" - worden operahuizen en artiesten genomineerd voor hun artistieke prestaties van het voorbije jaar. De prijzen worden op zondag 15 mei in Londen uitgereikt door het Britse tijdschrift Opera.

Koor Opera Vlaanderen is voor de tweede keer op rij genomineerd als Best Chorus. Andere genomineerde koren zijn het Metropolitan New York, Komische Oper Berlin, Glyndebourne, English National Opera en MusicAeterna. Het Koor Opera Vlaanderen kreeg in 2015 veel lof in de internationale pers voor haar vertolkingen in producties als Akhnaten, La Juive en Tannhäuser.

Sopraan Asmik Grigorian wordt genomineerd in de categorie Young Female Singer. Zij vertolkte de hoofdrol van Rachel in La juive van componist Fromental Halévy. "La juive", over een onmogelijke liefde tussen een joodse vrouw en een christelijke prins, is ook als productie genomineerd in de categorie Best New Production. De opera werd geregisseerd door Peter Konwitschny.

Rebecca Ringst, die het indrukwekkende decor ontwierp voor Tannhäuser, mag hopen op een beeldje in de categorie Best Design. Zij ontwierp ook het decor van "Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny", de opera van Kurt Weill die later dit seizoen hernomen wordt.

In 2014 viel Opera Vlaanderen al eens in de prijzen op de International Opera Awards, met "Parsifal". Opera Vlaanderen werd in het verleden ook al twee keer genomineerd als Best Opera Company.