Ruim 2.300 leerlingen proeven van technische beroepen

Meer dan 2.300 leerlingen uit 106 klassen maken vandaag kennis met technische beroepen. In het kader van de Techclass van ondernemersorganisatie Unizo gaan ze op bedrijfsbezoek in een van de ongeveer 100 deelnemende bedrijven. "Zo ervaren jongeren concreet hoe gevarieerd technische jobs zijn en welke toekomstmogelijkheden ze bieden", luidt het.

"Niet zo veel jongeren kiezen echt bewust voor een technische richting. Vaak weten jongeren en hun ouders ook niet goed welke carrières na een technische opleiding mogelijk zijn", zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt. "Dat zijn er nochtans veel. Met een technisch diploma kan je zo goed als overal aan de slag."

Om jongeren te laten kennismaken met de mogelijkheden van technische opleidingen, organiseert Unizo ook dit jaar weer de Techclass, de opvolger van de vroegere Onderwijsvakmansroute. Van Eetvelt steekt dinsdag ook zelf de handen uit de mouwen. Hij gaat samen met leerlingen van de Sint-Martinusscholen in Asse een kijkje nemen bij het fietsenbedrijf van Eddy Merckx in Zellik.