The Rolling Stones geven historisch concert op Cuba

The Rolling Stones geven op 25 maart een gratis optreden in de Cubaanse hoofdstad Havana. Dat kondigt de groep zelf aan via hun website. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een Britse rockgroep een openluchtconcert geeft op het eiland.

Het concert gaat door in sportstation Ciudad Deportiva de la Habana. Momenteel zijn The Stones op tournee in Zuid-Amerika. Nooit eerder speelde de groep een openluchtconcert op Cuba. Het socialistische bewind zet nu de deur op een kier voor een monument uit het Engelstalige rockgenre.

"Tijdens onze lange carrière hebben we op vele speciale plaatsen gespeeld, maar het concert in Havana wordt een heel bijzondere gebeurtenis voor ons en hopelijk voor al onze vrienden in Cuba", zo staat te lezen op de website van de groep. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood beloven een set boordevol wereldhits.

De aankondiging van het bijzondere concert komt enkele dagen na het nieuws dat president Obama een bezoek zal brengen aan Cuba. Obama reist op 21 en 22 maart als eerste zetelende Amerikaanse president in bijna 90 jaar naar het eiland. Dat bezoek is een zoveelste teken dat de onderkoelde relatie tussen Cuba en de Verenigde Staten stilaan aan het ontdooien is. Die historische ommekeer is sinds eind 2014 aan de gang.