Van Gogh-jaar trekt miljoen toeristen

Het Van Gogh-jaar 2015 heeft bijna een miljoen buitenlandse toeristen naar Nederland gelokt. Zij besteedden gezamenlijk zo'n 500 miljoen euro in Nederland, maakte NBTC Holland Marketing bekend.

De meeste bezoekers voor Van Gogh kwamen uit Italië (154.000), de Verenigde Staten (117.000) en Frankrijk (108.000). Vorig jaar werd met talloze activiteiten en evenementen stilgestaan bij het 125e sterfjaar van de schilder (1853-1890).

"Van Gogh is wereldwijd een ijzersterk merk en dit themajaar bood dan ook veel aanknopingspunten voor de internationale promotie van Nederland", zegt Max Schreuder van de marketingorganisatie.

Volgens hem kwamen de toeristen onder meer af op het Nederlandse Van Gogh-erfgoed in Noord-Brabant, het werk van de kunstschilder in het Kröller-Müller Museum in Gelderland en het Van Gogh Museum in Amsterdam.