WWF vraagt Michel om klimaat te redden... en een panda

Naar aanleiding van Earth Hour, een jaarlijkse wereldwijde actie om te mobiliseren voor het klimaat, vraagt de onafhankelijke natuurbehoudsorganisatie World Wide Fund for Nature (WWF) aan premier Charles Michel om de verlichting van het Atomium te komen uitschakelen. WWF wil ook dat Michel zich engageert voor een Nationaal Klimaatplan voor het einde van dit jaar.

Met een ludiek filmpje probeert WWF premier Michel te overtuigen om mee te doen aan Earth Hour. Ze spelen extra in op het geweten van onze premier met een in "hongersnood verkerende babypanda".

Earth Hour is een jaarlijkse wereldwijde actie waarmee WWF mensen vraagt om een uur lang de lichten te doven. Zo tonen ze hun bezorgdheid voor de klimaatverandering.

Nationaal Klimaatplan

Voor de tiende verjaardag van Earth Hour trekt WWF deze keer volop de kaart van de sociale media. Ze hopen dat iedereen zijn onlinenetwerk aanspreekt om de actie extra onder de aandacht te brengen. Zelf zal WWF ook vooral reclame maken via de sociale media deze maand.

Ze beginnen de campagne met een ludiek YouTube-filmpje waarin ze premier Charles Michel aanspreken. De natuurbehoudsorganisatie vraagt Michel om voor Earth Hour de lichten van het Atomium te komen doven. Met een simpele druk op de lichtknop doet hij niet enkel mee met de wereldwijde actie, WWF zegt dat Michel zich ook engageert voor de uitwerking van een Nationaal Klimaatplan voor het einde van 2016.

Slechtste leerling van de klas

Volgens WWF is België een van de slechtste leerlingen van de klas in Europa en zal zijn vooropgestelde doelstellingen niet meer halen in 2020. Bovendien zegt WWF dat onze regering geen enkele visie op middellange en lange termijn over klimaat heeft.

De Belgische regering wordt met het filmpje aangespoord om werk te maken van een klimaatplan. En de jonge babypanda in het filmpje zal natuurlijk geen honger meer hoeven te lijden.