"Fantastic beasts" van J.K. Rowling wordt filmtrilogie

J.K. Rowling heeft het scenario voor drie nieuwe langspeelfilms geschreven. De schrijfster van de Harry Potter-franchise meldt dat er drie films zullen gemaakt worden door de Amerikaanse filmstudio Warner Brothers.

Drie jaar geleden kondigde Warner Brothers aan dat J.K. Rowling het scenario voor een film die gebaseerd is op het boek "Fantastic beasts and where to find them" van Rowling.

De hoofdrol in de film wordt vertolkt door Eddie Redmayne. J.K. Rowling heeft vandaag bekendgemaakt dat er niet een maar drie films zullen gemaakt worden op basis van "Fantastic beasts and where to find them".

"Fantastic beasts and where to find them" vertelt het verhaal van Newt Scamander die in 1926 een congres voor magiërs bijwoont in New York. Wanneer magische wezens (fantastic beasts) ontsnappen uit zijn koffer, wordt hij opgejaagd wild voor de Amerikaanse autoriteiten.