"Mogelijk brokstuk van MH370 aangespoeld in Mozambique"

Aan de kust van het Afrikaanse land Mozambique is vorig weekend een brokstuk aangespoeld dat mogelijk afkomstig is van vlucht MH370, het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN.

Het brokstuk is een stuk van de horizontale stabilisator, afkomstig uit het staartstuk van een Boeing 777. Het spoelde aan op een zandbank voor de kust van Mozambique.

In de regio zijn geen andere Boeings 777 van de radar verdwenen, wat doet vermoeden dat het brokstuk wel degelijk van vlucht MH370 is. Dat zegt een Amerikaanse functionaris aan CNN. Het gevonden wrakstuk is nu onderweg naar Maleisië voor verder onderzoek. 

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines verdween op 8 maart 2014, met 239 mensen aan boord. Het toestel was onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. De verdwijning is tot op vandaag een mysterie.

Bijna twee jaar al wordt de Indische Oceaan afgespeurd naar MH370. Eerder spoelden al brokstukken aan op het eiland Réunion. Franse onderzoekers bevestigden later dat het effectief ging om stukken van het vermiste toestel. Stukken die in de maand januari werden gevonden in Thailand, bleken dan weer niet van MH370 te zijn.