Bozar zet tiende editie Balkan Trafik op de agenda

De tiende editie van Balkan Trafik in Bozar in Brussel verwelkomt onder anderen Emir Kusturica, Jordi Savall, Frank London en Jahwar & Mitsoura. Het festival met een focus op het drukke verkeer tussen Oost- en West-Europa vindt plaats van 14 tot 17 april.

Balkan Trafik is in april aan zijn tiende editie toe. Het festival begon als uitloper van een reis van regisseur Nicolas Wieërs in 2003 naar Kosovo.

Terug in Brussel besefte Wieërs dat hij de culturele rijkdom van de Balkan nooit in een documentaire film kon vatten. Vandaar het idee van een festival, tevens een ideale plek voor interculturele uitwisselingen en ontmoetingen.

Van 14 tot 17 april worden verschillende voorstellingen, voordrachten, films, workshops en optredens gepland in Bozar. Regisseur Emir Kusturica zal een masterclass geven. Componist en muzikant Jordi Savall zal het gelegenheidsconcert "Bal Kan honey & blood" geven.