Geen vierde editie TomorrowWorld in de VS

De organisatoren van Tomorrowland in Boom hebben aangekondigd dat de spin-off TomorrowWorld in de VS dit jaar niet zal plaatsvinden. Tomorrowland Brasil en Tomorrowland gaan wel door zoals gepland. Het bedrijf dat instaat voor de organisatie van TomorrowWorld in de VS zit in zwaar weer en vroeg begin dit jaar bescherming aan tegen schuldeisers.

De organisatoren van het dancefestival Tomorrowland in Boom hebben gemeld dat er in 2016 geen spin-off zal plaatsvinden in de VS. De voorbije drie jaar werd TomorrowWorld georganiseerd in Chattahoochee Hills in de Amerikaanse staat Georgia.

De Amerikaanse spin-off wordt georganiseerd door SFX Entertainment Noord-Amerika. Het bedrijf heeft financiële problemen en vroeg in januari bescherming aan tegen schuldeisers. Tomorrowland meldt nu dat er dit jaar geen vierde editie komt.

"Natuurlijk vinden we het heel jammer dat TomorrowWorld 2016 niet zal plaatsvinden, maar in de huidige omstandigheden is dit de juiste, maar moeilijke, beslissing. We geloven nog steeds sterk in de internationale toekomst van Tomorrowland en blijven daar de komende maanden en jaren hard aan werken", meldt Tomorrowland.

Na twee succesvolle jaren in 2013 en in 2014 kreeg het festival in 2015 heel wat kritiek te slikken voor de manier waarop het omging met en communiceerde over de bijzonder slechte weersomstandigheden, waardoor de laatste festivaldag enkel kon doorgaan voor wie op de camping verbleef.