Hillary Clinton: "What a super Tuesday"

De grote overwinnaar van Super Tuesday bij de Democraten Hillary Clinton geeft in haar overwinningsspeech een stevige sneer naar Donald Trump. De andere Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders is vooral dankbaar voor de steun van zijn thuisstaat Vermont.

De grote overwinnaar aan de kant van de Democraten Hillary Clinton is enorm dankbaar voor de vele stemmen. "What a super Tuesday", vertelt ze trots tijdens haar speech in Florida. Clinton wist 7 staten binnen te halen.

"Over heel de VS hebben de Democraten gestemd om barrières te doorbreken en open te staan voor verandering", zegt Hillary Clinton. Het land behoort volgens haar toe aan iedereen en niet enkel de mensen aan de top. "We gaan werken voor elke stem, en we zullen iedereen van jullie nodig hebben", klinkt ze strijdvaardig voor de rest van de campagne.

De overwinnaar bij de Democraten weet dat er nog veel werk is. "Maar niet om America great again te maken", geeft Clinton een sneer naar Trump. "Amerika is altijd al groots geweest. Belangrijker is dat we van Amerika opnieuw een geheel maken."

Amerika heeft in deze moeilijke tijden volgens Hillary Clinton vooral liefde en medeleven nodig. "In plaats van muren te bouwen, gaan we juist grenzen doen vervagen."

"Ik weet dat te veel Amerikanen het vertrouwen in de toekomst hebben verloren. We horen het in de stemmen van de ouders die niet weten of ze hun kinderen de mogelijkheden kunnen geven die ze verdienen", wil Clinton een nieuwe wind laten waaien.

Toch heeft Hillary Clinton niet als doel president Obama in een slecht daglicht te plaatsen. "Ik beloof een vervolg van Barack Obama's 8 jaren, met verdere verbeteringen van de gezondheidszorg en meer jobs."

"Gewonnen in de staten die me al kenden"

"We wilden natuurlijk winnen in elk deel van het land. Het betekent veel voor me dat ik de stemmen verzamelde in de staten waar ze me al langer kenden", zegt Bernie Sanders in zijn thuisstaat Vermont. Sanders sleepte de overwinning binnen in zijn thuisstaat en ook in drie andere staten.

De Democratische tegenstander van Clinton blijft positief. "Deze verkiezingen gaan niet over winnen of verliezen. Ze gaan over een verandering durven doorvoeren. Miljardairs en multinationals mogen dit land niet regeren. Het volk moet de macht opnieuw grijpen."

Bernie Sanders blijft strijdvaardig voor de rest van zijn presidentscampagne. "Dit is niet het einde van de strijd. Het is niet the winner takes it all vandaag."