Matthias Schoenaerts in film over ramp met Koersk

De Belgische acteur Matthias Schoenaerts gaat opnieuw samenwerken met de Deense cineast Thomas Vinterberg. Schoenaerts vertolkt een van de hoofdrollen in "Kursk". Vorig jaar was Schoenaerts te zien in "Far from the madding crowd" van Thomas Vinterberg.

Matthias Schoenaerts mag zich opmaken voor een nieuwe rol in een film van Thomas Vinterberg. Na zijn rol in de film "Far from the madding crowd" heeft Schoenaerts een rol gekregen in "Kursk".

"Kursk" vertelt het verhaal van het ongeluk met de Russische duikboot Koersk. De kernonderzeeër zonk in 2000 in de Barentszzee na een explosie aan boord.

Meer dan twintig bemanningsleden zochten na de explosie hun toevlucht in het achterste deel van de duikboot. Het duurde dagen voor de Russische marine het nieuws naar buiten bracht. De reddingsoperatie kwam te laat op gang en alle bemanningsleden kwamen om het leven.

De opnames van "Kursk" gaan in het najaar van start. Het scenario van de film werd geschreven door Robert Rodat, die bekend is van "Saving private Ryan" en "A time to die".