Netanyahu wil naasten van aanslagplegers deporteren naar Gaza

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wil de families van Palestijnse aanslagplegers uitzetten naar de Gazastrook. Hij heeft aan een juridische raadgever van de regering gevraagd om te bekijken of dat wettelijk gezien mogelijk is.

"Familieleden van Palestijnse terroristen uitwijzen die hen geholpen hebben, zal het aantal terroristische aanvallen aanzienlijk doen verminderen", stelt een regeringswoordvoerder.

Het is nog lang niet duidelijk of het voorstel van Netanyahu wel wettelijk is. Avichai Mandelblit, de raadsman die door de regering geconsulteerd is, gaf enkele dagen geleden in de Israëlische media al aan geen voorstander te zijn van dergelijke uitzettingen. Die zijn volgens hem namelijk in strijd met zowel de Israëlische als de internationale wetten.