Rechtszaak tegen Bill Cosby opgeschort

Een Amerikaans hof van beroep heeft de zaak rond seksueel geweld tegen acteur en comedian Bill Cosby opgeschort, tot er een beslissing valt over het beroep dat Cosby heeft aangetekend om de klachten tegen hem te seponeren. Dat melden verschillende media. De preliminaire zitting die gepland was voor 8 maart is "sine die" uitgesteld.

Het gaat in dit specifieke geval om de zaak rond het ernstig seksueel misbruik van Andrea Constand in 2004. Er lopen echter nog verschillende andere zaken tegen Cosby, die allemaal afgehandeld worden voor burgerlijke rechtbanken.

In totaal wordt Cosby door een vijftigtal vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik, in verschillende gevallen nadat hij hen drogeerde met medicatie. Enkel bij de zaak in Pennsylvania riskeert hij een strafrechtelijke vervolging.