Reynders bezoekt in Libanon vluchtelingenkamp aan de grens met Syrië

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft in Libanon een vluchtelingenkamp bezocht vlak bij de grens met Syrië. In het kamp krijgen 32 Syrische vluchtelingen onderdak in een tent.

Reynders bracht eerst een bezoek aan een centrum van Caritas, waar dagelijks minstens 120 mensen - vooral met kinderen - geholpen worden. Dokters, verplegers en vrijwilligers gever er vluchtelingen medische hulp, maar leren hen ook zaken bij over gezondheid. In Syrië was gezondheidseducatie iets voor op school, maar van de 400.000 Syrische vluchtelingen in Libanon is de helft niet of nauwelijks naar school geweest.

In Libanon is er niet veel plaats op school voor de Syrische vluchtelingen. "Enkel de publieke scholen mogen hen opvangen. Maar er zijn er niet genoeg en ze zijn vaak moeilijk toegankelijk", zegt Bruno Atieh, directeur van Caritas Libanon. Om hun familie te helpen rondkomen, gaan sommige kinderen al vanaf hun tien jaar werken.