Schoonmakers verwijderen door Reims besteld graffitiwerk

Een iets te ijverig anti-graffiti-team in Reims in Frankrijk heeft enkele dagen geleden een kunstwerk dat graffiti-artiest C215 op vraag van de stad maakte, per ongeluk verwijderd. Maandag heeft C215 er al een nieuwe versie van gemaakt.
Maandag maakte C215 zijn werk opnieuw.

Het gaat om een zwart-wittekening van een zittend jongetje op een elektriciteitskast in de Rue du Général-Sarrail in Reims. De tekening was op bestelling van de stad gemaakt, maar de schoonmakers waren er niet van op de hoogte dat het niet verwijderd mocht worden, iets wat dus toch gebeurde. 

C215 (Christian Guémy) was verrast dat zijn werk zo snel verwijderd was, maar de stad verontschuldigde zich meteen. Maandag mocht hij al opnieuw aan de slag op dezelfde plek. Deze keer zou het anti-graffiti-team wel ingelicht zijn.

In totaal heeft de stad 30 werken besteld voor een expo die op 29 april van start gaat.