Sportwinkelketen Primo wellicht deze week failliet

De sportwinkelketen Primo, met 26 winkels en een kleine 100 personeelsleden in België, wordt wellicht nog deze week door de Antwerpse rechter failliet verklaard. Dat zegt een woordvoerder van het Nederlandse moederbedrijf USG, dat zelf al failliet verklaard is. Er wordt een overnemer gezocht.

Vorige maand raakte al bekend dat Unlimited Sports Group (USG) in zware moeilijkheden was gekomen. De groep is in Nederland actief met 250 winkels van Perry Sport en Aktiesport.

Ondertussen meldt het bedrijf dat het verkoopproces van de bedrijfsactiviteiten is gestart. Er hebben zich 20 partijen gemeld, waarvan negen al een informatiepakket hebben ontvangen. De besprekingen starten deze week nog.

In België leek er aanvankelijk geen probleem te zijn. "De nv Primo Stadion zit niet in het faillissement", verklaarde commercieel directeur Peter Linskens op 23 februari. Maar nu blijkt dat het faillissement voor de Belgische tak op die dag wel werd aangevraagd, zegt de Nederlandse woordvoerder. Hij verwacht dat het faillissement nog deze week zal uitgesproken worden.

De winkels van Primo kunnen nog openblijven, luidt het. Volgens de woordvoerder worden de lonen van het Belgische personeel nog uitbetaald, terwijl in Nederland de werknemers wel op hun salaris wachten. In elk geval start na het faillissement de zoektocht naar een koper voor de winkels. Mogelijk wordt een overnemer gevonden voor Nederlandse en Belgische activiteiten samen.