VUB-bende blijft langer in de cel

De Brusselse raadkamer heeft de aanhouding verlengd van de vijf Roemeense verdachten van de zogenaamde VUB-bende. Zij zouden in de buurt van de Vrije Universiteit Brussel verschillende mensen in hun wagen hebben gesleurd om daarna te beroven.

De bende werd in oktober vorig jaar opgerold. De politie betrapte hen op heterdaad nadat de controles werden verhoogd na eerdere meldingen. Toen agenten de wagen controleerden, bleek dat twee inzittenden een 70-jarige man in bedwang hielden op de vloer van het voertuig. Het slachtoffer bleek eerder op de avond ontvoerd te zijn in Gent. Zijn bankkaart, gsm en portefeuille werden gestolen en hij werd meermaals geslagen. In totaal zou de bende zo minstens drie slachtoffers hebben gemaakt.

Vijf Roemeense verdachten werden opgepakt. Zij blijven nu nog minstens een maand in de cel. Het gerechtelijk onderzoek naar de bende loopt intussen verder.