Zweedse kroonprinses Victoria bevallen van zoon Oscar

De Zweedse kroonprinses Victoria is bevallen van een zoon Oscar, haar tweede kind. Het jongetje is de derde in rij voor de troonopvolging. "Het gaat heel goed met het kindje en met Victoria", zo zei haar echtgenoot prins Daniel aan de pers. Het prinsje werd afgelopen nacht geboren, vandaag werd zijn naam bekendgemaakt.

Het kleine prinsje heet voluit Oscar Carl Olof. Dat heeft koning Carl XVI Gustaf bekendgemaakt op een vergadering met zijn kabinet. Het tweede kind van kroonprinses Victoria krijgt als titel "hertog van Skåne län", naar de meest zuidelijke provincie van Zweden. Hij is derde in lijn voor de troonsopvolging, na zijn moeder Victoria en zus Estelle.

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia hebben nu vier kleinkinderen. Hun jongste dochter Madeleine heeft twee kinderen, die geboren werden in februari 2014 en juni 2015. Volgende maand krijgt het koningspaar hun vijfde kleinkind. Hun zoon Carl Philip, die in juni trouwde met voormalig model Sofia Hellqvist, verwacht zijn eerste kindje.