1.200 kilo heroïne ontdekt in bedrijf in Rotterdam

In een bedrijfspand in Rotterdam heeft de Nederlandse politie 1.200 kilo heroïne in beslag genomen. Twee verdachten zijn aangehouden. De heroïne heeft volgens het Openbaar Ministerie in Rotterdam een straatwaarde van minstens 36 miljoen euro.

Agenten gingen het gebouw aan de Passerelstraat bij de Coolhaven binnen na tips. De partij drugs is gisteravond, onder zware beveiliging, meteen vernietigd. De politie spreekt van één van de grootste drugsvangsten in de regio. "Je zou zo'n vangst in de haven verwachten, als de verdovende middelen in een container het land worden binnengesmokkeld", aldus een woordvoerder. Hij kan zich niet herinneren dat zo'n grote partij werd aangetroffen in een bedrijfspand of woning.

De politie sluit niet uit dat in deze zaak meer verdachten worden opgepakt.