1.223 leerlingen volgen "Grootste Chemieles ter Wereld" in Roeselare

1.223 leerlingen van de tweede en de derde graad middelbaar onderwijs uit de regio Roeselare hebben vandaag "De Grootste Chemieles ter Wereld" gevolgd. Die vond plaats in de Roeselaarse Expohallen. Het doel van het initiatief van Hogeschool Vives, koepelfederatie Essencia Vlaanderen en de Vrije Middelbare School Roeselare is om jonge studenten warm te maken voor wetenschap.

Meer dan 1.018 leerlingen waren er nodig om het record van "De Grootste Chemieles ter Wereld" scherper te stellen. Dat aantal werd vlot gehaald. Een deurwaarder ter plaatste kwam uit op 1.223 leerlingen. Ook kersvers burgemeester Kris Declercq (CD&V) nam deel aan de recordpoging.

De leerlingen kregen vanmiddag eerst een wetenschapsshow te zien, maar daarna was het bittere ernst en kregen ze zelf les. Ze moesten een vijftal experimenten feilloos proberen uit te voeren onder het toeziend oog van vrijwillige studenten van Vives en hun leerkrachten.

Het wereldrecord vestigen was uiteraard het doel, maar nog belangrijker is de promotie van wetenschappen en STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering & Mathematics) in het onderwijs. Er is een structureel tekort aan exacte wetenschappers op de arbeidsmarkt. Dit evenement wil jongeren enthousiast maken voor wetenschappen in het algemeen en voor chemie in het bijzonder.

Meest gelezen