"Probleem in Linkebeek heeft geen effect op werking federale regering"

De aanhoudende communautaire problemen in de faciliteitengemeente Linkebeek hebben geen enkele invloed op de werking van de federale meerderheid, waar zowel MR als N-VA deel van uitmaakt. Dat stelt MR-volksvertegenwoordiger Damien Thiéry, die in Linkebeek diametraal tegenover Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) staat.

"Het probleem in Linkebeek is er een tussen de Vlaamse regering en een van de gemeenten van het Vlaams Gewest. Het moet op dat niveau behandeld worden en niet op federaal niveau. De samenwerking tussen de fractieleden van alle meerderheidspartijen is perfect, zeker in de twee commissies waarin ik actief ben. Ik persoonlijk werk ook zeer goed samen met N-VA-leden. Wij spreken in de Kamer nooit over de communautaire problemen in Linkebeek", aldus Thiéry.

De Franstalige meerderheid in Linkebeek droeg maandag Thiéry opnieuw voor als kandidaat-burgemeester, een beslissing die daags nadien door Homans vernietigd werd. Het lijdt niet de minste twijfel dat Thiéry dit besluit zal aanvechten voor de Raad van State. Pas volgende week is hierover volgens hem nieuws te verwachten.