Australië stuurt Dami Im naar het Songfestival

Australië stuurt de 27-jarige zangeres Dami Im naar het Eurovisiesongfestival in Zweden. Het nummer van de zangeres zal op 11 maart voorgesteld worden. Australië neemt voor de tweede keer deel aan de liedjeswedstrijd.

Dami Im is de Australische songfestivalhoop dit jaar. De zangeres neemt in mei deel aan het Eurovisiesongfestival voor Australië. Ze moet proberen beter te doen dan de vijfde plaats van Guy Sebastian vorig jaar.

Australië neemt dit jaar voor de tweede keer deel aan het Songfestival. De liedjeswedstrijd is al jarenlang bijzonder populair Down Under en sinds vorig jaar mag het land deelnemen aan de wedstrijd van de EBU.

Vorig jaar mocht Australië meteen meedoen in de finale. Dit jaar zal Dami Im een plaats voor de finale moeten proberen te versieren in een halve finale. Dami Im is geboren in Zuid-Korea. Ze verhuisde op 9-jarige leeftijd met haar gezin naar Australië.

Ze brak drie jaar geleden door in de talentenjacht "The x factor Australia", een wedstrijd die ze won.

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats in Stockholm op 10, 12 en 14 mei.