Ben Carson op weg naar de uitgang

De Republikein Ben Carson lijkt de handdoek in de ring te gooien na een voor hem slecht afgelopen Super Tuesday. "Ik zie geen politieke toekomst meer", zei hij tegen zijn aanhangers. Zijn campagne is nog niet officieel opgeschort, maar Carson laat het Republikeinse debat van vanavond in elk geval al aan zich voorbijgaan.

Ben Carson deed het aanvankelijk - lang voor de eerste voorverkiezingen - niet slecht in de peilingen en klopte her en der zelfs Donald Trump.

Maar het momentum van de gepensioneerde neurochirurg was snel voorbij en de primaries werden een grote ontgoocheling. Tijdens Super Tuesday haalde Carson welgeteld 3 afgevaardigden binnen, wat zijn totaal op 8 bracht. Ter vergelijking: Trump heeft er nu 285.

Ook tijdens debatten komt Carson nog amper aan bod. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Jeb Bush bleef hij zich vastklampen aan de laatste strohalm. Kort na de bekendmaking van de resultaten van Super Tuesday gaf hij nog aan dat hij "nog niet klaar" was om te stoppen.

Nu lijkt hij dat toch te gaan doen. Hij heeft het nog niet met zoveel woorden gezegd, maar een toespraak voor zijn aanhangers wijst toch in die richting. "Ik zie geen politiek pad voorwaarts meer in het licht van de resultaten van Super Tuesday", vertelde hij zijn supporters woensdag.

Morgen komt wellicht het definitieve besluit, dan geeft hij een toespraak tijdens de Conservative Political Action Conference, zo gaf hij aan. Het Republikeinse debat dat vanavond gepland is, laat Carson alvast aan zich voorbijgaan.

Als Carson er de brui aan geeft, blijven nog vier kandidaten voor de Republikeinse nominatie over: Donald Trump, Ted Cruz, Marco Rubio en John Kasich.