HBO annuleert persvisies "Game of thrones"

Het Amerikaanse mediabedrijf HBO heeft aangekondigd dat er geen persvisies voor de uitzending van het zesde seizoen van "Game of thrones" worden georganiseerd. Het nieuwe seizoen wordt op 24 april aangeboden door de betaalzender HBO.

"Game of thrones" is een van de meest succesvolle televisieseries van het voorbije decennium. De serie staat ook al verschillende jaren op de eerste plaats in de lijst met illegale downloads op het internet.

Om te vermijden dat er zoals vorig jaar afleveringen gelekt worden voor de releasedatum, heeft HBO beslist om geen persvisies te organiseren. "Niemand ter wereld zal de serie op voorhand te zien krijgen", meldt Michael Lombardo van HBO.

Het vorige seizoen van de serie lokte in de VS gemiddeld ongeveer 20 miljoen kijkers per aflevering. In Vlaanderen wordt de serie uitgezonden door 2BE.