Kermisuitbaters en stad Gent bereiken akkoord over halfvastenfoor

Het Gentse stadsbestuur en de kermisuitbaters hebben een akkoord bereikt over de vernieuwing van de halfvastenfoor. Gisterenavond werd de kermis op het Sint-Pietersplein nog stilgelegd omdat de foorkramers het niet eens waren met de plannen van de stad.

De halfvastenfoor startte vorige week zaterdag en loopt in principe nog tot en met zondag 20 maart. Gisterenavond werd alles echter plots even stilgelegd. De foorkramers wilden hun ongenoegen uiten over de plannen van het Gentse stadsbestuur om de kermis naar volgend jaar toe te vernieuwen. Zo zouden er minder lunaparken moeten staan en zou er meer diversiteit komen bij de eetkramen.

Vanochtend werden de kermisuitbaters uitgenodigd bij schepen van Feesten Christophe Peeters, maar dat gesprek leverde niets op. In tegendeel, zelfs. De foorkramers spraken nadien nog forse taal en wilden hun actie voortzetten. Even later volgde een overleg met burgemeester Daniël Termont.

Hoewel niemand het officieel wil bevestigen, lijkt het er nu op dat er een akkoord is. Concreet zou geen enkele kermisattractie volgend jaar moeten verdwijnen, zo vernemen we. De precieze details worden om 15 uur voorgesteld op de kermis. Tot dan blijven alle attracties nog dicht.