Noémie Wolfs brengt eerste solosingle uit

Noémie Wolfs heeft vanochtend op Studio Brussel haar eerste solosingle "Burning" voorgesteld. De ex-zangeres van Hooverphonic tekende vorige herfst een platencontract bij Universal en brengt eind april haar debuutalbum uit.
All rights reserved to Matthias Engels

Aan Siska Schoeters vertelde Wolfs vanochtend dat het "een superbelangrijke dag is" voor haar. "Ik ben benieuwd hoe het nummer onthaald zal worden."

Voor dit album nam Wolfs, die vorig jaar afscheid nam van Hooverphonic, zelf de touwtjes in handen. "Ik had wel compleet onderschat wat er bij het proces allemaal kwam kijken. In tegenstelling tot bij Hooverphonic heb ik nu elk ding mee gecreëerd. Ik heb veel geleerd, onder meer beslissingen te durven nemen. Ik ben een eeuwige twijfelaar, maar ik wilde wel al heel lang solo gaan. Ik heb een heel eigen idee over muziek maken. Nu was de tijd rijp."

"Natuurlijk wil ik op 1 staan in "De afrekening""

Wolfs liet zich voor dit project omringen door wat ze zelf "een fantastisch team" noemt. Ze maakte samen met haar vriend, Balthazar-bassist Simon Casier, arrangementen en composities. "Alleen maak je nooit een plaat. Ik maakte nummers op mijn computer, want ik ben niet zo'n instrumentalist, maar Simon is dat wel, hij speelt bas, drums en een beetje piano. Hij is eigenlijk de Prince van West-Vlaanderen." Voor de opnames trok ze naar Londen waar ze in de studio zat met producer Luke Smith.

Op de vraag of ze grote ambities heeft, antwoordt Wolfs bevestigend. "Dromen is zeker niet slecht. Natuurlijk wil ik op 1 staan in "De afrekening" (hitlijst samengesteld door luisteraars van Studio Brussel, nvdr), dat wil toch iedereen?"

Haar debuutalbum verschijnt op 29 april. Daarna volgen releaseconcerten in Het Depot in Leuven (12 mei) en tijdens Les Nuits Botanique in Brussel (15 mei). "Burning" is vanaf nu op de radio te horen.