Politie houdt nieuwe flitsmarathon op 20 april

De politie organiseert voor de vijfde keer een flitsmarathon van 24 uur op onze wegen. De snelheidscontroles gaan van start op woensdag 20 april om 6 uur en ze duren tot donderdag 21 april 6 uur.
Archieffoto

De voorbereidingen voor de nieuwe flitsmarathon zijn volop bezig, zegt politiewoordvoerder Peter De Waele. "Wat betreft de federale politie, gaan we op de autosnelwegen maximaal onze toestellen inzetten. We zijn ook volop bezig om alle collega’s van de lokale politie te vragen om mee in te stappen in het project, zodanig dat we een signaal kunnen geven dat je best altijd op je snelheid let en dat je altijd en overal kan geflitst worden."

De vorige flitsmarathon vond plaats midden november vorig jaar. De politie controleerde toen 378.578 voertuigen, waarvan er 21.168 te snel bleken te rijden.