Sam Dillemans opent exporuimte in Antwerpen

De Belgische kunstenaar Sam Dillemans treedt na een lange radiostilte opnieuw met een tentoonstelling en tentoonstellingsruimte naar buiten. "Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans" wordt op 16 april officieel geopend in Borgerhout.

Sinds Sam Dillemans exposeerde in het kasteel van Gaasbeek en het Antwerpse Rubenshuis in 2012 was zijn werk niet meer in België te zien. "Het is dan ook op algemene vraag van kunstliefhebbers en -kenners om zijn werk op een regelmatigere basis tentoon te stellen", meldt uitgeverij Manteau.

De naar Antwerpen uitgeweken Leuvenaar Sam Dillemans heeft de tentoonstellingsruimte ondergebracht in een gerenoveerd pand op een steenworp van zijn atelier in Borgerhout. De eerste expositie loopt van 16 april tot 16 oktober en toont een beknopt overzicht van schilderijen tot grafiek, van zijn jeugdwerk tot de huidige landschappen. Dillemans wil regelmatig werken tentoonstellen in zijn exporuimte.

Bij de tentoonstellingsruimte hoort ook een gelijknamig boek: "Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans". Dit wordt het eerste chronologische overzicht van zijn werk. Schrijver David Van Reybrouck heeft de inleiding voor dit werk geschreven.