Sportwinkelketen Primo failliet verklaard

De rechtbank van koophandel in Leuven heeft sportwinkelketen Primo failliet verklaard. Er zijn drie curatoren aangesteld. Vorige maand ging al het Nederlandse moederbedrijf van Primo failliet.

De rechtbank sprak het faillissement uit van de nv Primo Stadion met zetel in Aarschot. Er werden drie curatoren aangesteld: Marc Dewael en Karl Vanstipelen, advocaten in Landen, en Jan De Rieck, advocaat in Leuven.

Vanavond zitten de curatoren al samen met het management, zegt De Rieck. Ze gaan op zoek naar een overnemer. Voor de Nederlandse activiteiten was die zoektocht al begonnen en hebben zich twintig partijen gemeld, waarvan negen al een informatiepakket hebben ontvangen. Het is niet onmogelijk dat er een overnemer wordt gevonden voor zowel de Nederlandse als de Belgische activiteiten.

Het is nog onduidelijk of de winkels van Primo nog open kunnen blijven en wat het lot van het personeel is. Er is geen vakbondsvertegenwoordiging bij het bedrijf. Een 80-tal mensen is aan de slag in de 26 Belgische winkels. Er werken ook 15 mensen op de hoofdzetel in Aarschot werken.