Turkse politie schiet twee vrouwelijke terroristen dood

In de Turkse stad Istanbul zijn twee vrouwen doodgeschoten nadat ze een politiekantoor hadden aangevallen. De vrouwen konden ontsnappen, maar werden kort daarop toch neergeschoten door politieagenten. Het is niet duidelijk wie er achter de aanslag zit.

Volgens bewakingscamera's vielen de vrouwen een politiebus aan, vlak voor een politiekantoor in Istanbul. Ze openden het vuur en gooiden een handgranaat. Die laatste is niet ontploft.

De twee vrouwen konden ontkomen in een auto, maar verschansten zich nadien in een huis in de buurt. Daar werden ze omsingeld door de politie. Toen de politie het huis bestormde, werden de twee vrouwen doodgeschoten.

Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanval zit. Zowel Koerdische rebellen als extreemlinkse Turkse terroristen hebben in het verleden politiekantoren en -voertuigen aangevallen. Volgens de politie is de aanslag het werk van de extreemlinkse terreurgroep DHKP-C, maar het is niet duidelijk waarop de ordediensten zich baseren.

Vorige maand zijn in de hoofdstad Ankara 29 doden gevallen bij een aanslag tegen een bus met militairen. Die aanslag werd opgeëist door de extremistische Koerdische groep TAK, een afscheuring van de Koerdische rebellengroep PKK.

In januari werden tientallen mensen -onder hen buitenlandse toeristen- gedood bij een bomaanslag tegen de Sultan Ahmet-moskee in Istanbul. Die aanslag wordt toegeschreven aan de islamitische terreurgroep IS.