Voor het eerst moslim in finale Mister Gay Belgium

Abdellah Bijat is de eerste moslim die naar de finale van de Belgische Mister Gay-verkiezing gaat. Hij heeft Marokkaanse roots. Bijat zegt dat in veel moslimgezinnen nog een taboe ligt op homoseksualiteit en dat wil hij doorbreken.
Abdellah Bijat (vooraan in het midden)

"Ik heb mij vooral gefocust op de culturele wereld en minder op het geloof, maar ik wil meegeven dat mensen geloof en cultuur apart moeten bekijken", zei Bijat vanochtend op Studio Brussel. "In de Koran staat dat we verdraagzaamheid en tolerantie moeten tonen in de samenleving, dat wil ook zeggen dat we iedereen moeten respecteren in de vorm die hij of zij aanneemt."

"Ik heb enkel positieve reacties gekregen in mijn omgeving, zeker na mijn deelname aan Mister Gay, hoewel ik wel bang was in het begin", bekent Bijat.

De finale van Mister Gay Belgium vindt plaats op zaterdag 28 mei. "Ik zou heel graag winnen", zegt Bijat. "Maar dan moeten de mensen vooral stemmen op mij."