Actiegroep uit Wevelgem tegen komst Ikea

In de West-Vlaamse gemeente Wevelgem hebben inwoners een actiegroep opgericht tegen de komst van Ikea. De meubelgigant overweegt namelijk om een winkel te bouwen op landbouwgrond tussen Kortrijk, Gullegem en Wevelgem.

De inwoners hebben een advocaat onder de arm genomen. Zo'n grote winkel in de achtertuin, zien ze namelijk niet zitten, aldus Koen Theys van EensgezOnd vzw. "Het meest belangrijke is het verkeer: 1 miljoen bezoekers per jaar, 5.000 per weekend."

Ikea onderzoekt de komst naar Wevelgem, maar zeker is de meubelgigant nog niet. Daarnaast is er ook sprake van een nieuw voetbalstadion voor KV Kortrijk bij de Ikeawinkel. Maar ook dat is onbespreekbaar voor de actiegroep. "Een voetbalstadion is nog een klap erger, dat zijn 10.000 toeschouwers per match."