Amerika rouwt om dood "Bernie Baby" Oliver

In de VS is Oliver Jack Carter Lomas-Davis overleden. De baby was beter bekend als de "Bernie Baby", waarbij zijn moeder hem als Bernie Sanders verkleedde om de Democratische presidentskandidaat te steunen. Oliver stierf aan wiegendood.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Hij was de lieveling van alle aanhangers van Bernie Sanders op sociale media en daarbuiten: Oliver, een baby van vier maanden uit Los Angeles die als de zogenoemde "Bernie Baby" en masse harten wist te veroveren.

Zijn moeder, Susan Lomas, is een grote fan van de Democratische presidentskandidaat. In een ludieke poging hem te steunen, verkleedde ze haar zoon als Sanders en plaatste ze foto's van hem op sociale media. Met onder meer een witte pruik, een das en een veel te grote bril groeide hij in geen tijd uit tot een internetsensatie.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Op 13 februari jongstleden volgde een hoogtepunt, toen Oliver en de echte Bernie Sanders elkaar in Las Vegas ontmoetten op een verkiezingsbijeenkomst. Foto's van de twee samen gingen de wereld rond.

Minder dan twee weken later is Oliver plotseling overleden aan de gevolgen van wiegendood. Dat gebeurde op 25 februari. De familie van de kleine jongen reageert verslagen. "Ik hou zielsveel van je", schrijft zijn moeder op Facebook. "Met heel mijn hart en ziel hou ik van je. Ik weet dat God je dicht bij zich houdt want God en de waarheid zijn hier."

Ook het campagneteam van Sanders rouwt om zijn dood. "Je zal altijd in onze harten stralen", klinkt het in een tweet. De begrafenis van Oliver vindt dinsdag plaats in Hollywood.