Brussels Airport gaat start -en landingsbaan renoveren

Brussels Airport gaat van eind juli tot eind september renovatiewerken uitvoeren aan de start- en landingsbaan 01/19. De renovatiewerken gebeuren in verschillende fases, alsook 's nachts om de impact op de omwonenden en de luchthavenactiviteiten in de tijd te beperken.
James Arthur Photography

De start- en landingsbanen op Brussels Airport moeten om de 30 jaar grondig worden vernieuwd zodat alle vliegbewegingen veilig kunnen blijven verlopen. Vorige zomer waren er al renovatiewerken bij een andere baan. 

Bij de renovatiewerken worden de bovenste asfaltlagen afgeschraapt en heraangelegd, de verharde bermen en afwatering worden vernieuwd, de riolering wordt gerenoveerd en de lichtbakens krijgen energiezuinige LED-lampen.

De renovatiewerken gaan door van 26 juli tot 25 september. Onvoorziene technische of weersomstandigheden kunnen de termijn van de werkzaamheden wel beïnvloeden, aldus Brussels Airport.