Elton John schenkt erfenis aan goede doel (en niet aan zijn kinderen)

Het grootste deel van het fortuin van Elton John gaat na zijn dood niet naar zijn kinderen, maar wel naar het goede doel. Dat zegt de Britse muzikant in een gesprek met de Daily Mirror. "Kinderen alles op een zilveren dienblad aanbieden, verpest hun leven."
SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM

Ooit was Elton John (68) een van de meest extravagante supersterren en spendeerde hij astronomische bedragen aan luxe, feestjes en andere uitspattingen. Vandaag is hij naar eigen zeggen bedaard en weet hij de eenvoudige dingen in het leven het meest te appreciëren. Dat is vooral zo sinds hij en zijn echtgenoot David Furnish vader zijn geworden van Zachary (5) en Elijah (3).

Het koppel wil de kinderen zo normaal mogelijk opvoeden en denkt daarbij ook voorbij de dood. Zo is Elton John niet van plan zijn fortuin van zowat 260 miljoen euro integraal aan zijn zonen na te laten. Het grootste deel van die som gaat naar het goede doel, zo vertelt hij aan de Daily Mirror.

"Mijn jongens leiden een ongelooflijk leven", zegt hij. "Ik weet dat het geen gewone kinderen zijn. Maar ik wil hen enige zin voor normaliteit meegeven, respect voor geld, respect voor werken. Kinderen alles op een zilveren dienblad aanbieden, verpest hun leven."

Toch laat hij Zachary en Elijah na zijn dood niet berooid achter. Daarbij haalt hij het voorbeeld van miljardair Warren Buffett aan. "Hij laat zijn kinderen na zijn dood genoeg geld na zodat ze een huis en een auto kunnen kopen en al hun basisbehoeften kunnen betalen. Alle andere dingen moeten ze zelf verdienen. Als ze een schilderij van Picasso of een jacht willen, dan moeten ze dat zelf zien te betalen."

Deze principes laten Elton John en zijn echtgenoot opnemen in hun testament, dat ze momenteel laten opstellen. "We werken nog aan de details, we moeten een juist evenwicht vinden."

SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM