Ferry zinkt tussen Indonesische eilanden Java en Bali

In het Aziatische land Indonesië zijn meer dan 60 mensen gered bij een ramp met een ferryboot. Een tiental mensen zou nog vermist zijn. In Indonesië zijn er wel meer rampen met ferryboten, die vaak de enige verbinding vormen tussen de 17.000 eilanden.

De veerboot was op weg van het eiland Bali naar het nabijgelegen Java. Dat is een tocht van nauwelijks een half uur, maar ergens halfweg begon de boot plots te zinken.

Volgens de reddingsdiensten waren er officieel 51 passagiers en 14 bemanningsleden aan boord van het schip. De meesten konden gered worden, maar tien mensen zouden nog vermist zijn. In werkelijkheid kan het aantal vermisten hoger liggen omdat ferryboten in Indonesië vaak overladen zijn en er veel meer mensen aan boord zijn dan toegelaten of dan er tickets verkocht worden.

De veerboten over de Selat Bali (Straat van Bali) zijn erg populair bij buitenlandse toeristen. Het is echter niet duidelijk of er ook buitenlanders bij de vermisten zijn.

Scheepsrampen komen wel vaker voor in Indonesië. Het land bestaat uit een archipel van 17.000 eilanden en er zijn tal van veerdiensten. In december zijn meer dan zestig mensen omgekomen bij een ramp met een ferry ten zuiden van het eiland Sulawesi, ten noordoosten van Bali.