Militairen zullen ook kerncentrales en nucleaire sites bewaken

De kerncentrales en nucleaire sites in ons land zullen voortaan worden bewaakt door militairen. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist, na een nieuwe analyse van de terreurdreiging. Electrabel zal instaan voor de kosten van de bewakingsopdracht.

Voor de bewaking worden 140 militairen ingezet. De extra maatregel heeft onder meer te maken met de verborgen camera die aan het huis van een nucleaire topman is gevonden.

Het leger blijft ook nog zeker een maand andere strategische plaatsen in ons land beveiligen, een gevolg van terreurdreigingsniveau drie. Tot nu toe waren er 700 militairen actief, nu komen er 40 extra bij. Van die 740 gaan er dus 140 instaan voor de bewaking van de kerncentrales en nucleaire sites.

Meest gelezen