Moeten Vlaamse gemeenten subsidies terugbetalen?

Een hele reeks subsidies die waren toegekend door de Vlaamse overheid zijn nietig verklaard. Onder meer Moorslede, Langemark-Poelkapelle, Zonnebeke en Staden moeten mogelijk 1,2 miljoen euro die ze kregen voor de renovatie van hun zwembad terugbetalen.

De burgemeester van Moorslede, Ward Vergote, benadrukt dat het geld van die subsidies al geïnvesteerd is. "Het geld zit in het zwembad, we hebben dat niet meer."

De West-Vlaamse stad Poperinge was naar de Raad van State getrokken omdat zij geen subsidies kreeg voor haar zwembad. De Raad van State verklaarde daarop alle subsidies die waren toegekend door Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) -zo'n 10 miljoen euro in totaal- nietig. Volgens de Raad ontbreekt de motivering van de verdeling van de subsidies.

Volgens Muyters gaat het om een juridisch-technische kwestie en komt het uiteindelijk allemaal in orde.