Na drie maanden opnieuw water in Aleppo

De pompstations in de Syrische stad Aleppo zijn voor het eerst in drie maanden weer voorzien van water. De waterbevoorrading vanuit al-Kafsah, in het oosten van de provincie Aleppo, was door jihadisten van IS 48 dagen lang afgesneden.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) bereikte het regime een akkoord met IS over de waterbevoorrading.

In ruil voor de reparatie door het regime van een station dat water pompt naar het door IS gecontroleerde al-Bab, in het midden van de provincie Aleppo, zou IS de watertoevoer vanuit al-Kafsah weer hebben laten hervatten.

Opnieuw antiregeringsprotesten tijdens staakt-het-vuren

Vandaag hebben ook honderden tegenstanders van president Assad  geprotesteerd in de Syrische provincies Aleppo, Damascus, Homs en Deraa. Door het staakt-het-vuren is dat voor het eerst sinds jaren mogelijk.

Onder meer in de stad Talbiseh, in de provincie Homs, werd er vrijdag geprotesteerd. Volgens een lokale manifestant was het de eerste keer sinds juni 2012 dat tegenstanders van Assad er nog eens op straat waren gekomen.

Sinds maart 2011 waren er vóór het uitbreken van het conflict in Syrië elke vrijdag betogingen tegen het regime. Die werden steeds brutaal neergeslagen en ontaardden uiteindelijk in een burgeroorlog.