Nederland trekt met countryballade naar Songfestival

De countryballade "Slow down" is het nummer waarmee Nederland dit jaar aan het Songfestival deelneemt. Dat is in Amsterdam bekendgemaakt. Eerder raakte al bekend dat singer-songwriter Douwe Bob onze noorderburen zal vertegenwoordigen.

"Wat wij gaan doen in Stockholm is iets anders dan de rest. Iets heel anders", Zei Douwe Bob bij de voorstelling van "Slow down". Hij noemt het nummer een protestlied, "een oproep om wat langzamer te gaan".

De artiest schreef "Slow down" samen met Matthijs van Duijvenbode, Jeroen Overman en JP Hoekstra in Portugal, Spanje en Zweden. "Als je in Zweden in de bossen bent of in Spanje door de velden rijdt op een paard, daalt een rust over je neer en zie je alles meer in perspectief. Dat voelt goed! Daarom is "Slow down" ook een state of mind. Een bevrijding van de druk constant iets te moeten."

De Nederlander komt tijdens de halve finale van 10 mei in actie. Als hij daar genoeg punten weet te scoren, staat hij op 14 mei in de finale van de 61e editie van het Eurovisiesongfestival. Dat lukte Nederland voor het laatst met The Common Linnets, die in 2014 uiteindelijk als tweede eindigden.

Vorig jaar in Wenen vertegenwoordigde Trijntje Oosterhuis onze noorderburen met het nummer "Walk along". Ze wist niet door te dringen tot de finale en eindigde in de halve finale op de veertiende plaats.