Peuter in levensgevaar na val in Gents winkelcentrum

In Gent is een jongen van twee jaar oud vanmorgen levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij in het shoppingcenter Gent Zuid tussen de wanden van een balustrade een verdieping naar beneden viel.
Archieffoto

Het ongeval gebeurde rond 10.30 uur in het shoppingcenter Gent Zuid aan het Woodrow Wilsonplein. De jongen viel tussen twee glazen wanden van een balustrade ongeveer vier meter naar beneden. De vader van het kind was net te laat om zijn zoontje te redden. Het kind werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis en het levensgevaar is nog niet geweken.

"De vader bevond zich met zijn zoontje naast hem op de gelijkvloerse verdieping", zegt politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzalez. "Het kind is tussen twee afscheidingswanden van de balustrade gekropen. De vader heeft het kind nog proberen te grijpen, maar het jongetje is naar beneden gevallen. Alles is in een fractie van een seconde gebeurd. De opening waar de jongen tussen kroop, was ongeveer dertig centimeter breed."

De jongen viel van de gelijkvloerse verdieping naar het middenplein op de benedenverdieping. Volgens getuigen kwam het kind op zijn hoofd terecht. Uit de beelden van bewakingscamera's blijkt dat het om een spijtig ongeval gaat.