Pyjama is vandaag het uniform in meer dan 700 scholen

Kinderen en jongeren gaan vandaag naar de crèche, de kleuterschool, de lagere school of de middelbare school in pyjama. Ze geven daarmee gehoor aan een oproep van Bednet, de organisatie die langdurig of chronisch zieke kinderen helpt om van thuis uit via internet de lessen te volgen die op dat moment in de klas gegeven worden.

Met de "nationale pyjamadag" wil Bednet langdurig zieke kinderen en jongeren die niet naar school kunnen een hart onder de riem steken. Ook wil Bednet zich bekendmaken bij het grote publiek.

Gisteren hadden al meer dan zevenhonderd scholen zich ingeschreven, zegt directeur van Bednet, Els Janssens. "Niet alleen lagere en middelbare scholen verschijnen in pyjama, ook crèches en kleuterscholen schrijven zich in."

Bednet helpt sinds 1 september 330 kinderen. Tegen september 2016 wil Bednet naar 600 kinderen gaan. Al 1.400 langdurig en chronisch zieke kinderen uit 790 Vlaamse scholen hebben sinds de opstart van Bednet al kunnen gebruikmaken van het zogenoemde synchroon internetonderwijs of SIO. Negen op de tien kinderen kunnen met hun klasgenootjes gewoon naar het volgende leerjaar overgaan.