Recordaantal treinreizigers van en naar Zaventem

Vorig jaar hebben hebben meer dan 4,2 miljoen reizigers de trein genomen van en naar Brussels Airport Brussel. Nooit eerder hebben zoveel mensen den trein genomen naar de nationale luchthaven in Zaventem, zegt de NMBS.

De spoormaatschappij zegt mee te profiteren van het recordjaar dat 2015 voor Brussels Airport was. Daarnaast vindt de NMBS het opvallend "dat het aantal treinreizigers (7,2 procent meer dan in 2014) sneller groeit dan het aantal luchthavenpassagiers (6,28 procent)". "Met andere woorden: het marktaandeel van de trein stijgt ten opzichte van andere vervoersmiddelen naar de luchthaven", aldus de spoormaatschappij. Kennelijk wegen de voordelen van de trein niet op tegen de 5,14 euro Diabolotoeslag die moet worden betaald als je de trein naar Zaventem neemt.

Sinds het nieuwe vervoersplan in december 2014 van kracht werd, hebben 56 haltes een rechtstreekse verbinding met de luchthaven. Eens de Schuman-Josafattunnel in april wordt geopend, zal dat aantal oplopen tot 82 haltes. Vanuit steden zoals Antwerpen, Mechelen, Gent, Leuven, Landen en Bergen was er bovendien al minstens één rechtstreekse trein per uur naar Brussels Airport, nog voor dat nieuwe vervoersplan in werking trad.